sâmbătă, 7 februarie 2009

Visul american


La acest capitol, am sa va rog sa-mi iertati limbajul...nu stiu cat de mult ma voi putea stapani! Adaptand o binecunoscuta reclama la spiritul pur romanesc--> "Americanii...de nepretuit.Pentru restul exista MASTERCARD!" Toti tampitii viseaza America cu ochii deschisi....taramul fagaduintei aka "land of all posibilities", CIA, FBI.......In America credeti voi ca umbla cainii cu colaci in coada....Vai, America.....va uitati la Donald Trump si va prostiti naibii de tot! Replica mea pentru voi.....remember TEO PETER?
Cum e America super putere cand altii ii duc razboaiele?Ce cauta romanii in Irak? Ce legatura are Romania cu razboiul de acolo?

Suntem fraieri ca ne implicam intr-o lupta care nu are nici o legatura cu noi. Mor soldatii nostri ca sa poata lua americanii petrolul din Irak. In momentul in care o rafinarie a luat foc, 4 contingente de soldati americani au fost trimisi sa stinga focul. Parca rolul lor era sa instaureze democratia in statul arabic.

Noi ca romani nu avem nici un motiv de a fi acolo, nu este razboiul nostru. Cati soldati romani au murit in misiuni de “pastrare a pacii” acolo unde americanii au inceput conflicte monstru? Iugoslavia (Kosovo), Bosnia, Afganistan, Irak. Nu e locul lor acolo.

Ajung la vechea vorba ca istoria se repeta. America nu s-a schimbat in ultimul secol. Ideologia “Big Stick” continua sa fie folosita si acum. Statele Unite se considera marea putere mondiala si marii diplomati si bagatori de seama.

Dar sa lasam asta deoparte. Nu ne obliga nimeni sa trimitem trupe militare in zone de conflict. Inteleg, diplomatia se refera la “o mana o spala pe cealalta” dar noi nu am fost niciodata ajutati. Trupele noastre ar trebui folosite doar in conflicte ce ne vizeaza direct. Dar nu, noi trimitem militari in zonele asiatice si arabice, cu echipamente precare si ARO-uri din ‘98.

Echipamentul unui soldat roman din afganistan cantarea 35 kg, iar echipamentul unui american doar 15. Imaginati-va misiuni de patrulare la 40 de grade si incarcat ca un magar. Suntem mercenari pentru cei cu mai mult tupeu si mai fraieri. Inteleg, soldatii americani sunt trimisi sub pretextul ca ajuta la eliminarea teroristilor, iar la nivelul lor intelectual nu le este greu conducatorilor sa le inoculeze fraierilor ideea ca sunt eroi. Nu e nici o diferenta intre atentatorii sinucigasi carora li se promite ca ajung in rai iar Mahommed ii recompenseaza cu glorie si multe fete virgine (!?!) si acesti soldati americani carora li se promit lauri de glorie… Sunt pioni in jocul economiei mondiale.

Noi suntem fraieri ca participam la jocul lor si mai rau le dam voie sa intre pe tabla noastra de joc. Remember Teo Peter?

MAKE LOVE NOT WAR!!!

P.S. Acest text contine pasaje preluate de pe un alt blog!Sursa : http://makavelliro.wordpress.com/

Un comentariu:

  1. Off... Nu vreau să mă gîndesc la americani că încep să dau în blasfemii.

    Ai mare dreptate... dar atîta timp cît banul conduce, fraierii vor fi condusi.

    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere