vineri, 6 februarie 2009

Jos cenzura, sus democratia

Romania este un stat democratic. Mai bine zis, se vrea a fi un stat democratic. Unde mama masii e democratia? Spunem cuvinte mari pe care insa nu le intelegem. Asta este prostia romanului. Un stat democrat nu poate exista laolalta cu unul in care exista cenzura la cel mai grosier nivel posibil. Ne credem intelectuali - CNA-ul romanesc are nevoie de aprobare de la o instanta mai europeana ca europenii pentru a hotara ce au voie sa vada copii, ce-i drept in general ( psihologic vorbind ) varsta asta a copilariei nu difera mult de la o tara la alta, DAR fiecare tara stie mai bine cu ce probleme se confrunta la nivel juvenil. Poate in tarile “civilizate” acolo unde fiecare copil are o bona sau o ingrijitoare permanenta, copii au alt stil de viata si educatie, dar la noi cei care cresc cu cheia de gat privesc altfel realitatile cotidiene. Noi avem capsunarii nostrii care isi lasa copii cu bunicii sau rudele care nu au timpul sa ii supravegheze constant si sa filtreze ceea ce copii vad si pot imita. CNA-ul in Romania are aceeasi eficienta cum are un ficus la oxigenarea unei hale industriale.Mult prea multe mizerii ajung pe ecran in fiecare zi, fara a avea un minim continut, macar de bun simt ca sa nu cer prea mult si anume cultura. Cica romanii trebuie invatati sa citeasca.Eu nu sunt de acord! Romanii trebuie sa fie invatati CE sa citeasca. Nu orice mazgalitura pe o foaie inseamna arta. La fel si cu emisiunile tv…Mare parte promoveaza exemple de incultura, de prost gust si de excentricitate doar de dragul ratingului. Incepand cu familia columbeanu care debordeaza de ignoranta si incultura, talk-show-uri cu si despre trenduri in haine, in sex , in masini si culori de par,  promovarea high-life-ului sau pur si simplu umor de 2 lei ( creerea unor “scenete” in care singurele replici sunt bancurile vechi antice si arhicunoscute) . Cu aceasta ocazie doresc sa urez pene de curent si sper faliment urmatoarelor televiziuni :


- Pro TV pentru geniala idee de a tiganiza telespectatorii prin emisuni foarte culte, interviuri cu Gigi, Minune , Salam si Pateu, pentru ca a avut ideea absolut fantastica de a canta imnul “Desteapta-te romane!” in tiganeste, in ritm de manele si in ritm de hip-hop, mai lipsea in ungureste si facea Vadim macel.

- Otv ( a se citi zero teve) pentru programele de maxim interes si calitate, inunda-v-ar vecinii.

- TVR pentru faptul ca au considerat ei ca ar trebui demisi cei care au difuzat filmul flagrantului lui Remes…

-Taraf TV si Etno… pentru voi e rubrica speciala.Scrisa cu cheia pe mercedesul ( chiu saptele) nou al lui guta sau salam minune.

Marcam desenele cu Tom si Jerry ca fiind necesar acordul pariental???? Dar la stirile de la ora 5 de ce nu mai exista nici un fel de marcaj? Ce sa inteleaga bietul copil daca prinde stirile? Ca in lumea asta nu exista decat prostie( si ca se si face bani din asta), numai violenta (deci si el la randul lui trebuie sa devina violent ca sa fie "in tendinte").....da, al naibii model educativ! Stirile sunt un must-have pentru copii, Tom si Jerry....mai vedem!

Daca si astea sunt violente eu ma duc in Congo! V-a venit si voua ideea cum ca Donald daca nu are pantaloni promoveaza sexualitate perversa si inclinatii spre exibitionism?!?! In numele tuturor fanilor acestor desene animate (care intretimp nu mai sunt “politically correct”) va urez MULTE COJI DE BANANE PE JOS CA SA ALUNECATI SI SA CADETI !!!

Cu alte cuvinte, copii crescuti cu cheia de gat nu prea mai au tabuuri, au notiuni mai mult decat elementare despre sex, violenta o percep de la televizor la orice ora din zi si din noapte, din jocuri si de pe internet,nu mai sunt asa de inocenti cum considera CNA-ul. Pe langa faptul ca nu au notiuni elementare de sociologie, nici macar nu au competenta de a discerne ce informatii ar trebui sa acumuleze copii si pe ce canal.Emisiunile culturale sunt mult prea “stufoase” si se adreseaza unui segment mult prea exclusivist, pe cand emisiunile de divertisment ajung sa aiba un limbaj suburban si mesajul transmis ajunge sa fie unul distructiv pentru un caracter in formare. Ispita, dulce ispita, multumim CNA-ului ca vegheaza asupra copiilor nostri!!!!!!

P.S. Acest text contine pasaje preluate de pe un alt blog! Sursa: http://makavelliro.wordpress.com/

Un comentariu:

  1. Multumim CNA...Romania este doar teoretic democrata...iar televiziunile romanesti merita din plin Zmeura de Aur...desi mi se pare chiar prea putin pentru cate ineptii sunt introduse in programele lor.

    RăspundețiȘtergere