sâmbătă, 7 februarie 2009

A ce miroase copilaria ta?


Primul gand al meu cand aud de copilarie fuge la napolitanele Kukuruku, cu surprize, pe care le lipeam intr-un album. Apoi vine mirosul ceaiului de dimineata la gradinita, servit in cani de tabla,mirosul de plastilina. Copilaria miroase a Pepsi la sticle de 0,5 returnabile, baut la chioscul de langa scoala. Miroase a serbet si a COMPOT DE ANANAS.Miroase a Eugenii si biscuiti populari....PETIT BEURE parca cu lapte. Mere galbene, mere padurete si gutui, struguri aproape copti din via vecinului.Inseamna “tara,tara vrem ostasi”, inseamna joaca "de-a v-ati ascunselea" prin cartier.Inseamna un joc de table sau sah in casa scarii, pe timp de vara, singurul loc racoros in care avem acces. Miroase a gume Turbo, a mingi din plastic care nu puteau fi vulcanizate nicaieri, a Ping-pong in spatele blocului, campionate care tineau cate 7 ore pe zi…Miroase a Mash, Dallas, Genius, Snap, Nana, Kelly Family, Dj Bobo, mIRC, kiwi, avocado, batoane de ciocolata KISS, sucuri la dozator, bomboane Bonibon si M&M, Coco Jumbo.
Copilăria miroase a plăcintă cu mere şi scorţişoară, a cozonac fierbinte, a iasomie şi zambile, a omletă cu mărar şi a mere coapte…Miroase a pistoale cu apa, a sucuri TEC, a oua KINDER, a jocuri TOMAPAN, flori, fete si baieti, sticlute cu apa si sapun din care faceai baloane, a parcuri de distractii cu calusei......si lista poate continua....aaaaa si desenele sau emisiunile pentru copii....ce misto erau maratoanele de Tom si Jerry, Donald Duck, Sailor Moon, Tweety....Abracadabra si Abramburica....Alba ca zapada, Cartea junglei, Regel Leu, Frumoasa si bestia

Azi, copilaria inseamna iPod, PlayStation, plasme, 5.1, telefoane mobile cu camere de n-spe mii de megapixeli, Nike, Adidas, Zvarovski, harfe, fite si figuri, Jetix si Animax, muzica....de duzina, emisiuni ala Moni Columbeanu si lista poate continua........Evoluam si evoluam si intr-o zi o sa ne trezim parosi intr-un copac cu un ciorchine de banane langa noi si o sa zicem “la naiba, o luam de la capat” !

Sursa: http://makavelliro.wordpress.com/

2 comentarii:

  1. E placut sa ai asemenea amintiri, nu? Felicitari pentru ele...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat despre copilaria din ziua de azi... o prefer pe a mea lipsita de amintiri.

    TOate cele bune!

    RăspundețiȘtergere